Loading...

за

By

Интернет страницата на ACT (Амерички колеџ во Солун) ги содржи основните информации кои ќе ви бидат потребни. За една подобра и по квалитетна информација за ACT и се што нуди Ве замолуваме да ја посетите интернет страницата на англиски јазик со адреса: www.act.edu

Посетете ја страницата на ACT на англиски

Во врска со ACT

ACT - American College of Thessaloniki е една приватна, непрофитабилна образовна институција, дел од Колеџот Анатолија, еден од најзначајните образовни тела на Грција со традиција повеќе од 125 години опфаќајќи ги сите степени на образование.

ACT е признаен во САД од комисијата на институциите за Високо образование на New England Association of Schools and Colleges (NEASC) ,тело кое ги заверува дипломите на најдобрите Универзитети како Харвард и Јеил. Паралелно, основните студии на ACT имаат европски сертификат преку Отворениот Универзитет (Open University) на Голема Британија.

Севкупниот програм на студии опфаќа диплома на основни студии и пост дипломски студии – Мастер (Bachelor’s и Master’s - MBA и MS). Исто така Колеџот овозможува обемна програма со стипендии и тоа не само врз основа на материјалните потреби, туку и врз основа на успехот кои ги покажуваат кандидатите.

Зошто во ACT

 • Програма на студии со високи стандарди според моделот на големите американски Универзитети.
 • Единствена програма во Северна Грција која е признаена од страна на NEASC - комисија која ги заверува дипломите на најистакнатите Универзитети на светот, како што се Харвард, Јеил и останатите.
 • Професори со висок меѓународен авторитет и големо искуство во својата област.

Библиотеката Bissell со површина од 4.500м² е една од најмодерните во својот вид во Јужно-источна Европа, додека Технолошкиот центар Stavros S. Niarchos им нуди на своите студенти можност да имаат пристап на најсовремените технолошки средства.

 • Мали одделенија кои најчесто се состојат од 16 студенти омозможуваат директен и личен однос помеѓу предавачот и оние кои ја следат наставата.
 • Мултикултурна средина со студенти од целиот свет.
 • Услуги раководења и можност за пронаоѓање работа во областа во која студентите имаат дипломирано.
 • Learning in Action. Учење во пракса која им помага на студентите да стекнат врски со фирмите, организациите и со социјалниот живот на градот и пошироката околина.
 • бемна програма со стипендирање врз основа не само на материјалната потреба, туку врз основа на успехот кои го покажуваат студентите, а стипендијата се обновува на годишно ниво.
 • Единствен програм во Северна Грција со гаранција на искуство на Колеџот Анатолија - образовна иснтитуција со историја на врвно академско образование од далечаната 1886.

Програми

Bachelor’s Degrees (Основни студии)

BUSINESS ADMINISTRATION (Бизнис администрација)*
BS in Business Administration со специјализација во:
Менаџмент • Маркетинг • Финансии • Интернационален бизнис

HOSPITALITY AND TOURISM MANAGEMENT
Студии за Раководење на туристичките единици и Угостителство во соработка со врвните образовни институции на Швајцарија (2 години во Грција и една во Швајцарија) и во САД (2 години во Грција и 2 години во САД).
Повеќе информации на www.act.edu/tourism

COMPUTER SCIENCE (Информатика)
BS in Computer Science

BUSINESS COMPUTING (Применета информатика)
BS in Business Computing

INTERNATIONAL RELATIONS (Меѓународни односи)
BA in International Relations

ENGLISH (Англиска филологија)
BA in English со акцент на:
Јазик & Литература • Комуникација & Нови Медиуми

Студентите исто така можат да следат предавања на второстепена специјализација (minor) која може да се искомбинира со било кој вид основни главни студии (major).

Master’s Degrees (Постдипломски студии)

MBA - MASTER IN BUISINESS ADMINISTRATION во •

 • Banking and Finance
 • Entrepreneurship
 • Management
 • Marketing in the Digital Era

MS – MASTER OF SCIENCE IN HOSPITALITY AND TOURISM MANAGEMENT
(Повеќе информации на www.act.edu/tourism)

Сертификати

 • Cisco Networking Academy Program (CCNA)
 • Digital Media • Web Development •
 • Teaching English as a Foreign Language (TEFL) •
 • Global Business Management

Да ли знаевте...

Дека во ACT часовите почнуваат во септември... но, И во јануари И во април?

Студентски живот

Студентската заедница на ACT се одликува со мултикултурен карактер. Повеќе од 300 американски студенти во сите држави на САД секоја година избираат да студираат на ACT, заедно со студентите на Грција, и на соседните земји на Балканот, но, и од сите страни на светот.

ACT им нуди на своите студенти една потполна програма на уметнички и спортски активности, бројни едукативни патувања, како и една од најголемите програми service learning, која ги поврзува студентите со повеќе од 40 невладини организации и им обезбедува можност за социјални придонеси.

Кино клуб, Удружение на дипломатијата, тенис, нуркање (scuba diving) и многу друго ги очекуваат студентите во ACT сами да одкријат.

Исто така и животот во Солун. Солун е втор најголем град во Грција. Една вистинска раскрсница помеѓу Истокот и Западот и капија која води накај Балканот. Основан е 315 година пред Новата ера и денеска е еден современ град со повеќе од милион жители, познат по своето пристаниште, големи булевари, меѓутоа и по убави делови на градот како Ано Поли (Горен град), безбројни византиски споменици, музеи и по многу друго.

Солун е најжив универзитетски центар на Јужно-источна Европа со повеќе од 100.000 студенти, буквално 1 од 10 жители на градот студира на Универзитетот. Секој ден градот ги дочекува со добредојде младите од целиот свет и затоа животот во ACT не престанува да биде возбудлив!

Пријави за упис

Како можам да научам повеќе за новите програми на кој ги нуди ACT?
Со повик на број 2310-398.398 & 2310-398.238-9, на www.act.edu, или преку комуникација во живо со skype со име: actadmissions.

Што треба да знаете за уписите?
Пријавите за упис – со неопходните упатства – се наоѓаат на интернет страницата на ACT (www. act.edu) каде што можете да ги пополните и да ги приложите online.

Академската година се дели на три периоди. Почеток на програмата е во септември, јануари и април, но постои и еден краток летен период за упис, обично некаде во средината јуни до средината на јули.

Кандидатите за студирање требаат да контактираат со Оделението за упис барем месец дена пред почеток на периодот за упис да би ги потврдиле датите.

Кога треба да поднесам барање за да започнам со студирање?

ACT ги прима барањата за упис од јануари и се до средината на септември. Покрај ова многу е значајно да знаете дека се води строго сметка за тоа кој има предност според редоследот на упис.

Стипендии – Субвенции за студии

ACT се труди константно да биде не само прв избор, но, да биде и материјално достапен избор за нови студенти во Грција, на Балканот и на останатите земји. Затоа, ACT доделува стипендии врз основа на материјалните потреби и академски успеси на еден значителен број на новодојдени студенти.

Цел на овие стипендии е квалитетната настава да ја направат по пристапна за студентите, посебно во овие тешки времиња, а исто така и да ги награди и успесите на учениците. •

American College of Thessaloniki (Американскиот колеџ на Солун) развил и воспоставил еден систем на овозможување на материјална помош на студиите, што допринесува никој да не остане без студии заради ограничените материјални можности.

За повеќе информации можете да контактирате со ACT Admissions Office на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. и со повик на број 2310 398 398.

More

Albanian

By

Ky version i përmbledhur i faqes së ACT në internet, përfshin vetëm informacionin e rëndësishëm që mund t’ju nevojitet përpara se të aplikoni. Për një prezantim më domethënës të gjithëçkaje që ACT ju ofron, vizitoni faqen kryesore në anglisht www.act.edu

Vizitoni faqen në internet në anglisht

Rreth ACT

ACT, stadi i tretë i Kolegjit Anatolia, është i akredituar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës nga NEASC (Shoqata e Shkollave dhe Kolegjeve në New England) përmes Komisionit të saj për Institucionet e Arsimit të Lartë. Përveç se ACT ka akreditim të plotë nga NEASC, programet e diplomimit të ofruara prej ACT janë gjithashtu të vlerësuara nga Open University në Mbretërinë e Bashkuar. ACT gjithashtu ka fituar nga qeveria greke licensën për të funksionuar si Institucion Privat i Arsimit të Lartë (“Kolegj”).

Kurrikula gjithëpërfshirëse e ACT ofron studimet Bachelor në Biznes me 4 drejtime, Shkenca Kompjuterike, Informatikë Biznesi, Marëdhënie Ndërkombëtare, dhe Anglisht me 2 drejtime, një Master Shkencash (MS) në Manaxhim Hoteleri dhe Turizëm, dhe një Master në Administrim Biznesi (MBA) me 4 drejtime. 

Programet ndërkulturore që ACT organizon në bashkëpunim me institucionet e njohura arsimore në US & EU gjithashtu u ofrojnë studentëve mundësinë të ndjekin studime në disiplina të ndryshme shtesë që përfshijnë Administrim Sportesh, Hoteleri & Turizëm, Shkenca Politike, Inxinieri, etj. 

ACT gjithashtu ofron nj ë program të gjerë të ndihmës financiare bazuar në meritë- nevojë.

Përse ACT

 • Programe studimi sfiduese dhe me cilësi të lartë, me stilin dhe përmbajtjen e një Universiteti të vërtetë Amerikan.

Ambiente të nivelit botëror në një kampus kolegji prej më tepër sesa 18,000 Ha; biblioteka Bissel është ndër bibliotekat më të sofistikuara private të këtij lloji në Europën Juglindore dhe Qendra e Teknologjisë Stavros S. Niarchos u jep studentëve qasje në aparaturat më të fundit të teknologjisë së informacionit.

 • Një mjedis i larmishëm multikulturor, që i ndihmon studentët të zhvillojnë aftësi shumë të mira ndërpersonale.
 • ACT është i akredituar nga NEASC, Shoqata në New England e Shkollave dhe Kolegjeve, përmes Komisionit të saj për Institucionet e Arsimit të Lartë. Përveç se ACT ka akreditim të plotë nga NEASC, programet e diplomimit të ofruara prej ACT janë gjithashtu të vlerësuara nga Open University në Mbretërinë e Bashkuar. ACT gjithashtu ka fituar nga qeveria greke licensën për të funksionuar si Institucion Privat i Arsimit të Lartë (“Kolegj”).
 • Iniciativa “Learning in ACTion”, pra “Të mësosh duke vepruar”, është qasja aktive e ACT të të mësuarit akademik. Qëllimi i kësaj iniciative është të angazhojë studentët dhe pedagogët, si dhe të ndërlidhë punën kërkimore akademike me aktivitete brenda dhe jashtë kampusit, duke përfshirë sipërmarrjen, organizata dhe komunitetin e gjerë, për të pasuruar eksperiencën e të mësuarit dhe për tu zhvilluar studentëve aftësi për të zgjidhur probleme të jetës reale.
 • Pedagogë me experiencë dhe kualifikim të lartë nga Universitetet më të mirë në U.S dhe Greqi, me eksperiencë pune të konsiderueshme në fushat e tyre respektive
 • Programi i vetëm në Greqi i mbështetur në mbi 130 vjet eksperiencë dhe i garantuar nga emri i Kolegjeve Anatolia.

Programet e studimit

Diplomat Bachelor

Administrim Biznesi me përqëndrim në:
BS in Business Administration with concentrations in:
Financë • Biznes Ndërkombëtar • Menaxhim • Marketing

Bachelor i Shkencave ne Administrim Biznesi
2+2 ACT- Shkolla Kogod e Biznesit në Washington DC Mëso më tepër në www.act.edu/tourism

Menaxhim Hoteleri Turizëm duke zgjedhur midis tre programeve specialë duke ndjekur dy vitet e para në ACT:

Bachelor Biznes Ndërkombëtar në Menaxhim Hoteleri Turizëm
2+1 ACT- Kolegji Cézar Ritz në Zvicër.

Diplomë e Lartë Zviceriane në Menaxhim Hotelesh Ndërkombëtarë
2+1 ACT- HIM Instituti Hotelier Montreux në Zvicër

Bachelor në Hoteleri Turizëm
2+2 ACT- Universiteti Saint Thomas në Miami, Florida

Mësoni më tepër në www.act.edu/tourism

 • Informatikë me fokus në:
  Shkenca Kompjuterike
  Informatikë Biznesi
 • Marëdhënie Ndërkombëtare
 • Anglisht me fokus në:
  Gjuhë dhe Letërsi
  Komunikim dhe Media

Diplomat Master

 • MBA- Master në Administrim Biznesi Me fokus në: Bankë dhe Financë
  Ndërmarrje
  Menaxhim
  Marketing në Epokën Dixhitale
 • MS -Master Shkencor në Menaxhim Hoteleri & Turizëm
 • Certifikime*

  • Menaxhim Biznesi Global
  • Mësimdhënie e Gjuhës Angleze si Gjuhë e Huaj (TEFL)
  • Studime Helenike
  • Programi Akademik Rrjeti Cisco (CCNA)
  • Media Dixhitale
  • Zhvillim Webi

  *Programet e Certifikimit për studentët ndërkombëtarë janë në dispozicion vetëm për ata me vizë të vlefshme.

  Studentët mund të fillojnë programin e studimit:
  Shtator ose Shkurt (për të ndjekur Studimet Bachelor) Tetor ose Dhjetor (për studimet MBA)

  A e dini se...

  në ACT, klasat fillojnë në Shtator, por gjithashtu në Janar dhe Prill!

Jeta studentore & Komuniteti studentor

ΗMe më shumë se treqind studentë amerikanë nga shtete të ndryshme të Amerikës që ndjekin studimet çdo vit, studentë nga Greqia, shtete fqinje të Europës Juglindore dhe nga cepat më të largët të botës, trupa studentore e ACT është duke shtuar diversitetin dhe ndërkombëtarizimin.

ACT ofron një program të plotë ekstrakurrikular për studentët gjatë semestrave akademikë, përfshi një numër të madh klubesh studentore/ sociale/ organizime, një numër të konsiderueshëm programesh atletike dhe evente të ndryshme kulturore brenda dhe jashtë kampusit. Lista e aktiviteteve atletike përfshin: Lundrim, Tenis, Basketboll, Futboll Amerikan, Sport Nënujor, Ngjitje në shtigje malore dhe Kanione. Udhëtime të mundshme Tematike, Evente Kulturore, Leksione Specialë, mbledhje javore të Klubeve dhe Shoqërive, Qeveri aktive Studentore, dhe një Program i konsoliduar Shërbimi Komunitar, janë karakteristike të jetës studentore në Kampus.

Selaniku është qyteti i dytë për nga madhësia në Greqi; një udhëkryq i vërtetë midis Lindjes dhe Perëndimit, dhe një portë për në Ballkan. I themeluar në vitin 315 para Krishtit, Selaniku është tani një qytet-port modern me 1 milion banorë, i njohur për bulevardet e gjera, sheshet e lagjeve dhe rrugët me pemë, monumentet Bizantine, muzeume, teatro, hotele, restorante, klube, ndërtesa neoklasike, dhe dyqane elegante. Më e rëndësishmja, Selaniku është një ‘qytet universitar’ i gjallë me mbi 100,000 studentë universitarë, më shumë se 1 në 10 banorë. Me popullsi të lartë studentore, qyteti fton dhe mirëpret të rinjtë nga e gjithë bota.

Bursat

ACT synon që jo vetëm të jetë zgjedhja e parë, por edhe më e përshtatshmja për edukimin e të rinjve nga Greqia, Europa Juglindore, Shtetet e Bashkuara e më gjerë. Për të arritur këtë qëllim Kolegji u ofron ndihmë financiare një numri të konsiderueshëm studentësh në çdo fillim viti shkollor. Dhënia e ndihmës financiare e bën edukimin cilësor të përballueshëm për studentët në nevojë, nëpërmjet njohjes dhe vlerësimit të arritjeve dhe potencialit akademik të studentëve.

ACT ka zhvilluar një program të mirëstabilizuar të ndihmës financiare për të mundësuar studentët në rrugën e tyre drejt një edukimi universitar. Ky program siguron që asnjë student të mos stepet nga ndjekja e studimeve në ACT për shkak të kufizimeve financiare.

Pranimet- Si të aplikoni

Pranimet bëhen duke aplikuar brenda një afati të përcaktuar. Inkurajohen aplikimet e hershme. Materialet për aplikim gjenden në faqen e ACT në Internet (www.act.edu) dhe mund ti plotësoni dhe dërgoni online. Kërkesat e detajuara dhe kualifikimet shënohen gjithashtu në faqen në internet. Ka dy periudha pranimi, një në Shtator dhe një në Shkurt, po ashtu një seance të shkurtër verore, zakonisht mes Qershori dhe mes Korriku. Aplikantët nund të kontaktojnë Zyrën e Pranimeve të paktën 1 muaj përpara periudhës së aplikimit për të konfirmuar afatet.

Vizito www.act.edu dhe komunikoni online me zyrën e pranimeve: @actadmissions Akredituar nga “NEASC”/ E njohur (validuar) nga “Open University”

More

Russian

By

Сайт ACT на русском языке содержит всю основную информацию, которая может вам понадобиться. Для получения более полных сведений относительно АСТ и предоставляемых им образовательных услуг просим посетить сайт на английском языке по адресу www.act.edu

Посетите сайт АСТ на английском языке

Информация об учебном заведении АСТ

ACT - American College of Thessaloniki является частным некоммерческим учебным заведением, филиалом Колледжа Анатолиа – одного из наиболее значительных образовательных учреждений Греции, с опытом работы более 125 лет в образовании всех степеней.

ACT признан и сертифицирован в США Комиссией по высшему образованию асссоциации New England Association of Schools and Colleges (NEASC),- организации, сертифицирующей лучшие американские университеты, и в числе прочих Гарвардский и Йельский университеты. Одновременно с этим, преддипломные программы АСТ имеют также и европейскую сертификацию от Open University в Великобритании.

Полная образовательная программа ведет к получению дипломов Bachelor’s и Master’s (MBA и MS). Колледж также предоставляет расширенную стипендиальную программу, ориентированную не только на помощь в случаях экономической необходимости, но и на поощрение кандидатов, успевающих в учебе.

Почему в ACT

 • Учебная программа высокого уровня по образцу крупнейших американских университетов.
 • Единственная учебная программа в Северной Греции, признанная NEASC – организацией, сертифицирующей лучшие университеты мира, в том числе Гарвард, Йель и др.
 • Преподавательский состав с дипломами международного класса и большим опытом преподавания в своих областях.

Библиотека Bissell площадью 4.500 кв. м. является одной из самых современных в своем роде во всей юго-восточной Европе, в то время как в Технологическом Центре Stavros S. Niarchos учащимся предоставляется возможность пользоваться различным оборудованием самых последних технологий.

 • Учебные группы с малым числом студентов - в среднем 16 человек, что позволяет непосредственный личный контакт между преподавателями и учащимися.
 • Мультикультурная атмосфера благодаря присутствию учащихся со всего мира.
 • Службы профессиональной ориентации и профессионального самоопределения выпускников.
 • Learning in Action. Практическое обучение, которое помогает студентам приобретать контакты в различных организациях и предприятиях, а также в общественной жизни города и области.
 • Расширенная стипендиальная программа, ориентированная не только на помощь в случаях экономической необходимости, но и на поощрение кандидатов, успевающих в учебе, которая обновляется ежегодно.
 • Единственная учебная программа в Северной Греции с гарантией опыта Колледжа Анатолиа – учебного заведения с историей академического отличия, ведущей начало с 1886 г.

Программы

Преддипломные программы (Bachelor’s Degrees)

BUSINESS ADMINISTRATION (Бизнес - Администрирование)*
BS in Business Administration со специализацией в областях:
Менеджмент • Маркетинг • Финансы • Международный бизнес

HOSPITALITY AND TOURISM MANAGEMENT
Обучение в области «Администрирование в сфере туризма и гостиничном деле», в сотрудничестве с ведущими учебными заведениями Швейцарии (2 учебных года в Греции и 1 год в Швейцарии) и США (2 учебных года в Греции и 2 года в США). Более подробная информация находится на сайте www.act.edu/tourism

COMPUTER SCIENCE (Информатика)
BS in Computer Science

BUSINESS COMPUTING (Прикладная информатика)
BS in Business Computing

INTERNATIONAL RELATIONS (Международные отношения)
BA in International Relations

ENGLISH (Английская филология)
BA in English with concentrations in:
Язык & литература • Коммуникация & Новые средства информации

Также учащиеся имеют возможность выбрать вторую учебную специализацию (minor), которая может сочетаться с любой основной учебной преддипломной программой (major).

Постдипломные программы (Master’s Degrees)

MBA - MASTER IN BUISINESS ADMINISTRATION в областях •

 • Banking and Finance
 • Entrepreneurship
 • Management
 • Marketing in the Digital Era

MS – MASTER OF SCIENCE IN HOSPITALITY AND TOURISM MANAGEMENT
(Более подробная информация находится на сайте www.act.edu/tourism)

Сертификаты

 • Cisco Networking Academy Program (CCNA)
 • Digital Media • Web Development •
 • Teaching English as a Foreign Language (TEFL) •
 • Global Business Management

Знаете ли вы, что...

в ACT учебные программы начинаются не только в сентябре... но также И в январе, И в апреле?

Студенческая жизнь

Студенческая община ACT характеризуется своей мультикультурной атмосферой. Более 300 американских студентов из всех штатов США каждый год выбирают обучение в АСТ, вместе с учащимися из Греции и соседних балканских стран, а также со всех концов земного шара.

ACT предоставляет своим студентам богатые возможности для занятий искусством и спортом, серии образовательных экскурсий, а также одну из крупнейших программ service learning, которая дает студентам возможность контактировать с более чем 40 некоммерческими организациями и приобретать опыт волонтерской работы.

В распоряжении студентов АСТ имеется кинематографическая студия, дипломатический клуб, теннисный корт, scuba diving и множество других занятий.

То же самое относится к городской жизни в Салониках. Салоники – второй по величине город Греции. Это своеобразный перекресток между Востоком и Западом, и одновременно ворота Балканского полуострова. Город был основан в 315 г. до н.э., и сегодня представляет собой современный город с более чем миллионным населением, известный своим морским портом, широкими проспектами и очаровательными старинными кварталами в средневековом Верхнем городе, бесчисленными памятниками византийской эпохи, музеями и многим, многим другим.

Это самый оживленный университетский город юго-восточной Европы, где учатся более ста тысяч студентов: в буквальном смысле каждый десятый житель города. Ежедневно город принимает молодежь со всего мира, и поэтому жизнь здесь, и в том числе в АСТ, всегда захватывающе интересна!

Подача заявлений

Где получить более подробную информацию о новых учебных программах, предлагаемых ACT?
Вы можете позвонить по телефону 2310-398.398 & 2310-398.238-9, войти на сайт www.act.edu, или связаться в режиме live посредством skype с пользователем actadmissions.

Что следует знать относительно подачи заявлений?
Соответствующие формы – с необходимыми указаниями – находятся на сайте ACT (www. act.edu), где можно заполнить и подавать их в режиме online. Академический учебный год разделяется на три триместра. Учебные программы начинаются в сентябре, январе и апреле. Также имеется короткий летний период приема заявлений, обычно с середины июня и до середины июля.

Кандидатам в студенты следует связаться с приемной комиссией по крайней мере за месяц до начала приема заявлений, для уточнения дат и сроков.

Когда следует подавать заявление, чтобы поступить учиться?
ACT принимает заявления с января и до середины сентября. Несмотря на это, очень важно учитывать, что будет строго соблюдаться порядок очередности.

Стипендии – Дотации учебы

ACT постоянно старается быть не только первым вариантом при выборе учебного заведения, но также и доступным в финансовом смысле вариантом для молодежи Греции, балканских и других стран. С этой целью АСТ предоставляет стипендии на основании сведений о доходах и учебных достижениях значительному числу вновь поступающих студентов.

Целью предоставления этих стипендий является доступность получения качественного образования, особенно в нынешние трудные времена экономического кризиса, а также поощрение успехов в учебе.

American College of Thessaloniki установил и сделал постоянной особую систему экономических дотаций, которая дает шанс получения образования в АСТ в том числе и тем, кто имеет ограниченные финансовые возможности.

Для получения более подробной информации, свяжитесь с ACT Admissions Office по электронному адресу This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., а также по телефону 2310 398 398.

More

Serbian

By

Ova verzija sajta jedino sadrži bitne informacije koje su vam potrebne pre slanja vaše aplikacije. Za više informacija o programima na ACT-u, molim vas posetite glavnu ACT web stranicu na engleskom na www.act.edu

Posetite ACT web stranicu na engleskom

The American College of Thessaloniki

ACT je visokoobrazovna institucija u sastavu Anatolije koledža, akreditovana u Sjedinjenim Američkim Državama od strane NEASC (New England Association of Schools and Colleges) putem njihove komisije za visokoobrazovne institucije. Osnovne studije na ACT-u su takodje odobrene od stane Open University fakulteta iz Velike Britanije. Uz podršku grčke vlade ACT je dobio dozvolu za rad koja joj omogućava da postoji kao privatna visokoobrazovna institucija u svojoj zemlji. (koledž)

ACT nudi mnoštvo smerova sa različitim koncentracijama. Osnovne studije iz poslovanja sa četiri koncentracije u računarskoj nauci, poslovnom računarstvu, međunarodnim odnosima, zatim studije engleskog jezika sa dve koncentracije i master studije (MS) iz ugostiteljstva i menađmenta turizma, kao i master iz biznis administracije (MBA) sa četiri koncentracije.

Zajednički programi koje ACT nudi, vođeni putem saradnje sa čuvenim američkim i evropskim obrazovnim institucijama, takodje omogućavaju našim studentima da uče smerove u raznim drugim oblastima kao što su sportska administracija, ugostiteljstvo i turizam, političke nauke i inženjerstvo…

ACT ima velikodušan program finansijske pomoći gde se student kotiraju na osnovu prethodno ostvarenog uspeha u srednjoj skoli ili na osnovu finansijskih potreba.

Zašto odabrati baš ACT?

 • Zbog izazovnih i visokokvalitetnih smerova napravljenih tako da odražavaju duh pravog američkog fakulteta.
 • Zbog raznovsnog i multikulturalnog okruženja koje pomaže studentima da se usavrše i lakše razviju društvene veštine.
 • ACT je akreditovan od strane NEASC (the New England Association of Schools and Colleges) putem njihove komisije za visokoobrazovne institucije. Pored toga što je ACT u potpunosti akreditovan od strane NEASC, programe osnovnih studija na ACT-u je takođe odobrio Otvoreni Univerzitet Ujedinjenog Kraljevstva (Open University, UK). Vlada Grčke je takođe dala dozvolu za rad ACT-u kao privatnoj visokooobrazovnoj instituciji – koledžu.

Zbog prvoklasno opremljenog kampusa koji se proteže na 18 hektara i obuhvata Bisel biblioteku (Bissel Library) površine 4,500m2 kao jednu od najsofisticiranijih privatnih biblioteka te vrste u jugozapadnoj Evropi, kao i Stavros S. Niarchos tehnološkog centra koji pruža studentima pristup najnovijoj opremi u oblasti informacionih tehnologija.

 • Zbog inicijative Learning in ACTion (eng. in action - na delu) koja predstavlja ACT-ijev aktivni pristup akademskom usavršavanju. Cilj ove inicijative je da angažuje studente i profesore i poveže pedagogiju i istraživanja sa aktivnostima u okviru i van kampusa koje uključuju preduzeća, organizacije i zajednicu u celini, kako bi obogatila sam proces učenja i ponudila studentima veštine koje će im pomoći da reše probleme sa kojima se mogu susresti u  stvarnom svetu.
 • Zbog visokokvalifikovanih profesora koji imaju diplome sa vodećih fakulteta u americi i grčkoj i koji imaju značajno iskustvo u radu u njihovim oblastima.
 • Zato što ACT jedini pruža programe  u Grčkoj koji su potkovani sa više od 130 godina iskustva i čiji je kvalitet zagarantovan ugledom Anatolije koledža.

Studijski programi

Diplomske studije

BUSINESS ADMINISTRATION
Poslovna administracija sa koncentracijama u:
Finansijama • Međunarodnom poslovanju • Menadžmentu • Marketingu

HOSPITALITY AND TOURISM MANAGEMENT
Diploma iz poslovne administracije 2+2 ACT- Kogod Business School U Vašingtonu, Americi.
Saznajte više na www.act.edu/tourism

Ugostiteljstvo i menadžment turizma gde možete da odaberite jedan od specijalnih programa, na kome ćete provesti prve 2 godine na ACT-u.

Međunarodno poslovanje u hotelijerstvo i turistički menađment 2+1 ACT Cesar Ritz Colleges u Svajcarskoj.

Svajcarska viša škola za međunarodni menadžment hotela 2+1 ACT - Hotel Institute Montreux Svajcarska

Turizam i ugostiteljstvo

2+2 ACT- Saint Thomas University u Majamiju na Floridi.

Saznajte više na www.act.edu/tourism

Računarstvo sa koncentracijama u:

 • Kompijuterskoj nauci
 • Poslovnom  računarstvu
 • Međunarodni odnosi

Engleski jezik sa koncentracijama u:

 • Jeziku i književnosti
 • Komunikacijama i novim medijima

Master programi:

MBA - Master iz poslovne administracije sa kocentracijama u: •

 • Finansijama i bankarstvu
 • Preduzetništvu
 • Menadžmentu
 • Marketingu u digitalnom dobu

MS – Master iz ugostiteljstva i menadžmenta turizma
(Saznajte više na www.act.edu/tourism)

Sertifikati

 • Globalni poslovni menadžment
 • Predavanje engleskog kao stranog jezika (TEFL) •
 • Helenske studije •
 • Cisco internet akademija program (CCNA)
 • Digitalne medije
 • Web razvoj

Sertifikovani programi za internacionalne studente su na raspolaganju jedino studentima sa važećom vizom.

Studenti mogu da zapocnu studije :
U septembru ili januaru( diplomske)
U oktobru ili decembru (master studije)

Da li ste znali?

Na ACT-u predavnja počinju u septembru ali takodje i u januaru i u aprilu.

Studentski život i ACT zajednica

Sa više od 300 američkih studenata iz raznih država širom SAD-a koji pohađaju nastavu svake godine, studenata iz grčke, iz susednih država jugoistočne evrope i iz dalekih delova sveta, studentsko telo ACT-a je iz godine u godinu sve raznovrsnije.

ACT pruža pun vannastavni program svojim studentima u toku akademske godine, uključujući širok spektar klubova, udruženja, organizacija i velikog broja sportskih programa i raznih kulturnih aktivnosti na i van kampusa. Lista sportskih aktivnosti uključuje: jedrenje, tenis, košarku, američki fubal, ronjenje, planinarenje i kanjoning. Neobavezni izleti, kulturni događaji, specijalna predavanja, nedeljni sastanci klubova i udruženja, aktivni studentski parlament i jak program za društveno korisni rad su karakteristike studentskog života na ACT kampusu.

Solun je drugi grad po veličini u Grčkoj - prava raskrsnica između istoka i zapada i prekretnica ka Balkanu. Osnovan 315. godine pre Hrista, Solun je danas moderni lučki grad koji ima milion stanovnika, poznat po svojim sirokim avenijama, trgovima, alejama, vizantijskim spomenicima, muzeijma, pozorištima, hotelima, restoranima, klubovima, neoklasicnim zgradama i elegantnim prodavnicama. Najvažnije je pomenuti da je Solun živ “univerzitetski grad” sa vise od 100 000 studenata, sto je više od jednog studenta na svakih 10 stanovnika. Sa velikim brojem studenata, grad poziva i pruža dobrodošlicu mladima iz celog sveta.

Stipendije

ACT  teži ne samo da bude prvi, već i dostupan izbor za obrazovanje omladine iz grčke, juznoistocne evrope, SAD i šire. Sa tim ciljem, koledž dodeljuje finansijsku pomoć znatnom broju studenata svake godine.

Nagrada u vidu finansijske pomoći čini kvalitetno obrazovanje dostupno studentima kojima je takva pomoc potrebna, tako što prepoznaje i nagrađuje, njihova akademska dostignuća i potencijal.

American College of Thessaloniki je razvio dobro utvrđen program finansijske pomoći kako bi pomogao studentima u njihovoj potrazi za višim obrazovanjem.

Ovaj program obećava da ni jedan student neće biti odvraćen od studiranja na ACT-u usled finansijskih prepreka.

Upis i kako se prijaviti?

Prijave se razmatraju u hodu, neposledno nakon što potencijalni student pošalje svoju aplikaciju. Prednost se daje studentima koji se prijave rano, tako da su takve prijave pozeljne.

Upisni formulari su dostupni na sajtu fakulteta www.act.edu i mogu biti popunjeni i poslati putem interneta. Detaljni uslovi i neophodne kvalifikacije za upis su takođe naglašene na sajtu.

Postoje 2 upisna perioda, jedan u septembru i jedan u januaru, kao i kraća letnja sednica, semestar, obicno oko sredine juna i sredine jula. Novi studenti bi trebalo da kontaktiraju kalcelariju za upis bar jedan mesec pre upisnog perioda kako bi potvrdili rokove

Posetite www.act.edu I pricajte uživo sa zaposlenima zaduženim  za upis studenata @actadmissions akreditovan od strane NEASC/ Odobren od strane Open University UK

More

Romanian

By

Site-ul ACT în limba română conține informațiile esențiale, de care aveți nevoie. Pentru o informare mai completă despre ACT și tot ceea ce oferă, vă rugăm să vizitați pagina noastră în limba engleză la adresa www.act.edu

Vizitați pagina instituției American College of Thessaloniki în limba engleză

Despre ACT

ACT - American College of Thessaloniki este o instituție de învățământ particulară, cu caracter nonprofit, membră a Colegiului Anatolia, una dintre cele mai importante organizații educaționale din Grecia, cu o contribuție de peste 125 de ani la toate nivelurile de învățământ.

ACT este recunoscut în Statele Unite de către Comisia pentru Instituțiile de învățământ superior a New England Association of Schools and Colleges (NEASC), o organizație care certifică unele dintre cele mai bune universități americane, precum Harvard și Yale. Totodată, programele de licență ACT au și certificare europeană prin intermediul Open University din Marea Britanie.

Programul de studii pe care îl oferă conduce spre obținerea unei diplome de licență sau de masterat (MBA și MS). Colegiul oferă, de asemenea, un program extins de burse, bazat nu numai pe nevoile de natură financiară, ci și pe rezultatele candidaților.

De ce ACT

 • Un curriculum cu standarde înalte, după modelul marilor universități americane.
 • Singurul program din nordul Greciei, recunoscut de NEASC, comisia care validează cele mai bune universități din lume, cum ar fi Harvard, Yale, etc .
 • Profesori cu studii la universități de prestigiu internațional si cu vastă experiență în domeniu.

Biblioteca Bissell, care se întinde pe o suprafață de 4.500 mp, este una dintre cele mai moderne biblioteci din Europa de Sud-est, iar Centrul Tehnologic Stavros S. Niarchos oferă studenților posibilitatea de a avea acces la cele mai recente mijloace tehnologice.

 • Clase mici, care au în medie 16 studenți, permițând contactul direct și personal între profesori și studenți
 • Mediu multicultural, cu studenți din întreaga lume.
 • Servicii de îndrumare și reabilitare profesională pentru absolvenți.
 • Learning in Action. Învățarea prin practică îi ajută pe elevi să intre în legătură cu diverse firme și organizații și cu viața socială a orașului și a regiunii mai largi.
 • Program extins de burse, bazat nu numai pe nevoile financiare, dar și pe performanța studenților; bursele se reînnoiesc anual.
 • Singurul program din Grecia de Nord cu experiență și cu garanția calității Colegiului Anatolia, o instituție de învățământ cu istorie în excelența academică, începând din anul 1886.

Programe

Programe de licență (Bachelor’s Degrees)

BUSINESS ADMINISTRATION (Administrarea Afacerilor)* 
BS in Business Administration cu specializare în:
Management • Marketing • Finance • International Business

HOSPITALITY AND TOURISM MANAGEMENT
Studii în Managementul unităților de turism, în colaborare cu renumite instituții de învățământ din Elveția (2 ani în Grecia și 1 an în Elveția) și din SUA (2 ani în Grecia și 2 în SUA).
Mai multe informații la www.act.edu/tourism

COMPUTER SCIENCE (Tehnologia informației)
BS in Computer Science

BUSINESS COMPUTING (Informatică Aplicată)
BS in Business Computing

INTERNATIONAL RELATIONS (Relații Internaționale)
BA in International Relations

ENGLISH (Literatura engleză)
BA in English with concentrations in:
Limbă și literatură • Comunicare și New Media

De asemenea, studenții pot să urmeze o specializare secundară (minor), care poate fi combinată cu orice licență de bază (major).

Programe postuniversitare (Master’s Degrees)

MBA - MASTER IN BUISINESS ADMINISTRATION în următoarele domenii: •

 • Banking and Finance
 • Entrepreneurship
 • Management
 • Marketing in the Digital Era

MS – MASTER OF SCIENCE IN HOSPITALITY AND TOURISM MANAGEMENT
(Mai multe informații la www.act.edu/tourism)

Certificate

 • Cisco Networking Academy Program (CCNA)
 • Digital Media • Web Development •
 • Teaching English as a Foreign Language (TEFL) •
 • Global Business Management

Știați că ...la ACT cursurile încep în septembrie ... dar ȘI în ianuarie ȘI în aprilie?

Viața studențească

Comunitatea studențească a ACT este caracterizată de multiculturalism. În fiecare an mai mult de 300 de studenți americani din toate Statele din SUA aleg să studieze la ACT, împreună cu studenți din Grecia, din țările balcanice vecine, dar și din orice colț al lumii.

ACT oferă studenților un program complet de activități artistice și sportive, o serie de excursii educative, precum și unul dintre cele mai mari programe de service learning, care aduce studenții în contact cu mai mult de 40 de ONG-uri, oferindu-le posibilitatea de a desfășura o activitate socială.

Clubul de cinema, clubul de diplomație, tenis, scufundări și multe altele îi așteaptă pe studenții ACT să le descopere.

La fel, și viața în Tesalonic. Tesalonic este al doilea oraș ca mărime din Grecia. Un adevărat punct de legătură între Răsărit și Apus și o poartă către Balcani. A fost fondat în anul 315 î.Hr., iar astăzi este un oras modern, cu peste un milion de locuitori, cunoscut prin portul său, prin marile bulevarde și prin frumoasele cartiere din orașul vechi, „orașul de sus“, prin nenumăratele monumente bizantine, muzee și multe altele.

Este cel mai viu „campus” din sud-estul Europei, cu peste 100.000 de studenți, literalmente cu o proporție de 1 student la 10 locuitori. Orașul întâmpină zilnic tineri din întreaga lume, astfel încât viața în ACT nu încetează să fie fascinantă!

Cereri de înscriere

Cum pot afla mai multe despre noile programe oferite de ACT?
Sunând la nr. 2310-398.398 & 2310-398.238-9, pe pagina de internet www.act.edu, sau luând legătura direct prin skype, cu actadmissions.

Ce trebuie să știți despre înscrieri?
Aplicațiile - cu instrucțiunile necesare -se află pe site-ul ACT (www.act.edu), unde le puteți completa și trimite on-line. Anul universitar este împărțit în trei perioade. Începerea programelor are loc în lunile septembrie, ianuarie sau aprilie, existând și o scurtă perioadă de înscriere pe timpul verii, de obicei, de la mijlocul lunii iunie până la jumătatea lunii iulie.

Viitorii studenții trebuie să contacteze Departamentul Admitere cu cel puțin o lună înaintea începerii perioadei de înscriere, pentru confirmarea datelor.

Când ar trebui să fac cererea pentru a începe studiile?
ACT acceptă aplicații din ianuarie până la mijlocul lunii septembrie. Cu toate acestea, este foarte important să se știe că se respectă cu strictețe lista de prioritate.

Burse - Subvenții pentru studii

ACT urmărește permanent să fie nu numai prima opțiune, ci și o opțiune economică pentru tinerii din Grecia, din Balcani și din alte țări. Din acest motiv, ACT acordă burse unui număr semnificativ de studenți nou-veniți, în funcție de nevoile financiare și de performanțele academice.

Scopul acestor burse este de a face posibilă o educație de calitate, în special în aceste vremuri dificile, dar și acela de a recompensa performanța studenților.•

American College of Thessaloniki a dezvoltat și a consacrat un sistem de susținere financiară a studiilor, care face ca nimeni în cadrul acestuia să nu fie lipsit de studii din pricina mijloacelor financiare limitate.

Pentru mai multe informații, puteți să contactați biroul de admitere ACT Admissions Office la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. și telefonic la 2310 398 398.

More

Bulgarian

By

Уеб сайтът на ACT на български език съдържа основната информация, от която се нуждаете. За по-пълна информация за ACT и всичко, което предлага, моля, посетете уеб сайта ни на английски език на адре www.act.edu

Посетете страницата на ACT на английски език

За ACT

ACT – American College of Thessaloniki е частна образователна институция с нестопанска цел, член на колежа Анатолия, един от най-важните образователни институции в Гърция с над 125 годишен принос във всички нива на образованието.

ACT е признат в САЩ от Комисията на висшите учебни заведения на New England Association of Schools and Colleges (NEASC), организацията, която удостоверява някои от най-добрите американски университети като например Harvard и Yale. Освен това специалностите от образователните програми на ACT имат и европейска сертификация чрез Open University на Великобритания.

Всеобхватна учебна програма включва получаването на бакалавърски и магистърски степени (MBA и MS). Колежът предлага и широка стипендиантска програма, която се основава не само на финансовите нужди, но и на успеха на кандидатите.

Защо в ACT

 • Учебна програма на високо ниво, отговаряща на стандартите на големите американски университети.
 • Единствената програма в Северна Гърция, която е призната от NEASC, комисията, която удостоверява най-добрите университети в света като Harvard, Yale и др.
 • Преподаватели с международен престиж и богат опит в своята област.

Библиотеката Bissell с площ от 4.500 квадратни метра е една от най-модерните по рода си в Югоизточна Европа, а Технологичният център Stavros S. Niarchos предоставя на студентите достъп до най-новите технологии.

 • Малки групи от 16 студента средно, което позволява директен и личен контакт между студенти и преподаватели.
 • Мултикултурна среда от студенти от цял свят.
 • Услуги за професионално ориентиране и намиране на работа по професията за дипломираните студенти.
 • Learning in Action. Практическо обучение, което помага на студентите да се свържат с бизнеса, организациите и социалния живот в града и по-широкия регион.
 • Обширна програма за стипендии, базирана не само на финансовите нужди, но и на успеха на студентите, която се обновява всяка година.
 • Единствената програма в Северна Гърция с гаранцията за опит на Колежа Анатолия - една образователна институция с отлична история в академичните постижения от 1886 г.

Програми

Бакалавърски програми (Bachelor’s Degrees)

BUSINESS ADMINISTRATION (Бизнес администрация)* 
BS in Business Administration със специализация по:
Управление • Маркетинг • Финанси • Международен бизнес

HOSPITALITY AND TOURISM MANAGEMENT
Обучение по Бизнес администрация на хотели и хотелиерство в сътрудничество с водещи учебни заведения в Швейцария (2 години в Гърция и 1 в Швейцария) и САЩ (2 години в Гърция и 2 в САЩ).
За повече информация посетете www.act.edu/tourism

COMPUTER SCIENCE (Информатика)
BS in Computer Science

BUSINESS COMPUTING (Приложна информатика)
BS in Business Computing

INTERNATIONAL RELATIONS (Международни отношения)
BA in International Relations

ENGLISH (Английска филология)
BA in English with concentrations in:
Език и литература • Комуникация и & нови медии

Също така студентите могат да се обучат и по втора специалност (minor), която може да бъде комбинирана с всички основни дипломи (major).

Следдипломни програми (Master’s Degrees)

MBA - MASTER IN BUISINESS ADMINISTRATION •

 • Banking and Finance
 • Entrepreneurship
 • Management
 • Marketing in the Digital Era

MS – MASTER OF SCIENCE IN HOSPITALITY AND TOURISM MANAGEMENT
(Повече информация на www.act.edu/tourism)

Сертификати

 • Cisco Networking Academy Program (CCNA)
 • Digital Media • Web Development •
 • Teaching English as a Foreign Language (TEFL) •
 • Global Business Management

Знаете ли, че...

в ACT курсовете започват през септември ... но И през януари И през април?

Студентски живот

Студентската общност на ACT се характеризира от мултикултурализъм. Над 300 американски студенти от всички американски щати желаят да следват в ACT всяка година, заедно със студенти от Гърция, съседните балкански страни, но също така и от всяко кътче на света.

ACT предоставя на студентите пълна програма от художествени и спортни дейности, поредица от пътувания с образователна цел, както и една от най-големите програми service learning, която допринася за осъществяването на контакт между студентите с повече от 40 неправителствени организации и им дава възможност за социален принос.

Кино клуб, клуб по дипломация, тенис, гмуркане и много други очакват да бъдат открити от студентите на ACT.

И животът в Солун също очаква да го откриете. Солун е вторият по големина град в Гърция. Истинско кръстовище между Изтока и Запада и вход към Балканите. Основан е през 315 г. пр. Хр. и днес вече е модерен град с над един милион жители, известен със своето пристанище, големите булеварди и красивите квартали в стария град „Ано поли”, безбройните византийски паметници, музеи и много други.

Това е най-жизненият "студентски град" на Югоизточна Европа с повече от 100 000 студенти, буквално 1 на 10 жители. Градът посреща всеки ден млади хора от цял ​​свят и животът тук, но и в ACT не престава да бъде вълнуващ!

Молби за записване

Как мога да получа повече информация за новите програми, предлагани от ACT?
С обаждане на +30 2310-398.398 & +30 2310-398.238-9, или на на www.act.edu, или чрез общуване на живо чрез skype на actadmissions.

Какво трябва да знаете за молбите?
Съответните молби - с необходимите инструкции - могат да бъдат намерени на уебсайта на ACT (www.act.edu), където можете да ги попълните и да ги изпратите онлайн. Академичната година е разделена на три периода. Началото на програмите е през месец септември, януари или април, като има и кратък летен период за записване, обикновено от средата на юни до средата на юли.

Кандидат студентите ще трябва да се свържат с отдел „Регистрация” най-малко един месец преди началната дата на записванията, за да потвърдят датите.

Кога трябва да подам молбата си, за да започна?
ACT приема молби от януари до средата на септември. Въпреки това е много важно да се знае, че се спазва строг ред на приоритет.

Стипендии – Субсидии за обучение

Постоянен стремеж на ACT е да бъде не само първият избор, но и финансово изгоден избор за младите хора в Гърция, на Балканите и в други страни. По тази причина ACT отпуска стипендии на базата на финансовите потребности и академичните постижения на значителен брой новопостъпили студенти.

Целта на тези стипендии е да се даде възможност за осигуряване на качествено образование, особено в тези трудни времена, и да се възнаградят студентите за своите постижения.•

Американският колеж в Солун е разработил и създал система за оказавне на финансова помощ на студентите, която гарантира, че никой няма да бъде лишен от обучението си в колежа поради ограничени финансови възможности.

За повече информация можете да се свържете с ACT Admissions Office на адрес This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. и на тел. +30 2310 398 398.

More

Invitation to the exhibition ‘Stoa Malakopi: Memory and entrepreneurialism’

By

The city does not tell its past, but contains it like the lines of a hand, written in the corners of the streets, the gratings of the windows, the banisters of the steps [...]

Italo Calvino, Invisible Cities

We are delighted to invite you to the exhibition ‘Stoa Malakopi: Memory and emerging entrepreneurialism’, organized by ACT (American College of Thessaloniki). The exhibition opens on Friday 26 January 2018 at the arcade Malakopi, Syggrou 7, 1st floor, 5-7 pm, and will remain open until Friday 2 February 2018.

The exhibition is the culmination of an educational pilot research entitled ‘Thessaloniki’s arcades: Memory and emerging entrepreneurialism’ (June-December 2016). To this end, students from the Department of Humanities and Social Sciences at ACT and Graphic Design students from North Carolina State University (NCSU) worked together in the context of their common Service Learning course. The course is an extension of educational praxis in the community; in collaboration with various public and not-for-profit bodies, students engage in participatory research, experiential learning and understanding of social issues and problems while making connections with their studies.   

The research project examines place identity and the entrepreneurial practices and trajectories of various stakeholder groups working at some of Thessaloniki’s commercial arcades. Recent social and economic changes have seriously affected the local community – in this light the project aims to explore the development of commercial arcades over the years, as perceived and experienced by arcades stakeholders, and methods of community design through interdisciplinary collaborations.

The Malakopi arcade was examined as a case study in the above research context. The arcade was built in 1907 by Italian architect Vitaliano Posseli in the yard of the Allatini family estate to house the Bank of Thessaloniki. In 1954 ownership changed and the building was refurbished to accommodate a commercial arcade, now named Malakopi. Many business people and professionals left their mark in the arcade ever since, few of which are still there, while new entrepreneurs have recently moved into this historical building.       

With an oral history approach, local researchers – comprising three ACT students, one NCSU student and the course leads – interviewed 13 professionals at Malakopi arcade, who shared their memories from the arcade and their professional histories, the challenges they have faced over the years and their thoughts and suggestions for a sustainable development of the arcade, given its historical, heritage character. On their part, US-based students used the transcribed and visual material (e.g. photographs of stakeholders and their work spaces or design plans of Malakopi) to create banners for each one business and professional. In the exhibition local researchers-students will present the outcomes and outputs of their work, representing the broader research team. 

Service Learning course and research leads are Dr Maria Patsarika, Humanities and Social Sciences Division, ACT (American College of Thessaloniki) and Prof Scott Townsend, School of Graphic Design, North Carolina State University. The occasion for this interdisciplinary collaboration was Scott Townsend’s exhibition ‘Social Capital’ in June 2017, organized by the Dukakis Center in collaboration with the French Institute, Thessaloniki. Central to both these initiatives is the active engagement of students with social science and service design research and collaboration with local stakeholders in the process of exploring and understanding social changes and problems that concern them.      

stoa malakopi courtesy Betty Voreopoulou

Stoa Malakopi, 1950. Photo courtesy of Ms. Betty Voreopoulou.

A warm thanks to Dr Evangelos Hekimoglou, curator at the Jewish Museum of Thessaloniki, and emeritus professor at Aristotle University Ms Aleka Karadimou-Gerolympou for their inputs to the research; and to Betty Voreopoulou, Alkmini Trigonaki and Lazaros Graikos for their overall support in organizing the exhibition.

For more information contact: Maria Patsarika, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

More

Tourism of Tomorrow

By

The ACT Hospitality & Tourism Management program organizes a one day event, linking the academic with the business world. The event will focus on good practices and contemporary global trends, new successful business models and investments in tourism by Greek and international companies, as well as projects conducted at ACT, in an effort to decode the essence of "the Tourism of Tomorrow."

Register Here

Conference Program

Friday, 19 January, 2018 at 14:30 | Makedonia Palace Hotel, Thessaloniki

14:30 - 15:00       Registration - Coffee

15:00 - 15:15       Greetings / Welcome

Panos Vlachos
President, Anatolia College

Spiros Pengas
Deputy Mayor for Tourism Development and International Relations

Grigoris Tasios
President of Hellenic Hoteliers Federation ​

Moderator in all sessions
Anestis Anastasiou
Coordinator Hospitality & Tourism, ACT - American College of Thessaloniki

15:15 - 15:45       Keynote Speech

George Alexakis
Associate Professor, Florida Gulf Coast University, School of Resort & Hospitality Management

15:45 - 16:25       Panel Session I: Innovation in Tourism

Theodoros Papakonstantinou
Principal, Deloitte Central Mediterranean (Greece)

Gabriele Secol
Senior Manager, Deloitte Central Mediterranean (Italy)

16:25 - 16:45       Coffee Break

16:45 - 17:15       Panel Session II: Investments in Tourism

Antonis Avdelas
Chief Sales and Marketing Officer, Sani Resort & Ikos Resorts                  

Nikos Hadjos
Director of International Hotel Development Europe (Greece & Cyprus), Marriott International

17:20 - 17:50       Panel Session ΙΙI: Global Hotel Trends

Panos Almyrantis
General Manager, Daios Cove Luxury Resort & Villas

Tilemachos Mavrakis
Chief Executive Officer, Admine Group

17:55 - 18:25      Panel Session IV: ACT Research Presentations

Lesvos: After all, it's still the Aegean
A Communication Strategy to recapture Lesvos tourism growth after the refugee crisis
Presentation by MBA students

Rhodes Visitors' Satisfaction Survey
Presentation by MS in Hospitality & Tourism students

18:30 - 18:45       Closing remarks

Nikolas Hourvouliades
Chair Business School, ACT - American College of Thessaloniki

18:45 - 20:00       Cocktail

Speakers

alexakis

George Alexakis
Associate Professor at Florida Gulf Coast University’s School of Resort & Hospitality Management

Since 1995, Dr. George Alexakis has taught hospitality and business full time. He is currently an associate professor of hospitality at Florida Gulf Coast University in Fort Myers, Florida, USA. He is also a professional speaker and training seminar presenter for a many domestic and international organizations. He worked for Cini•Little International as a hospitality consultant. His 15 years of operations experience involved managing his family’s businesses: a formal dining room, a banquet hall, and a casual restaurant near Toronto, Canada. Dr. Alexakis holds the following degrees:

 • Doctor of Education with concentration in Hospitality Management
 • Master of Science in Hospitality Administration
 • Bachelor of Commerce in Hospitality & Tourism Administration
 • Associate’s (Canadian equivalent) in Hotel and Restaurant Management

Learning from the “Sharing Economy:” Providing Authentic Touristic Experiences
The sharing economy has revealed the benefits of staying in a stranger’s home and travelling in a stranger’s automobile.  The emotional connections that can result from such interactions with locals can be instructive for all tourism and hospitality industry businesses.  The presentation centers around the power of collective positive experiences provided by multiple providers during a tourist visit.  The likelihood of repeat destination visits if a sense of place and emotional appeal are achieved will be discussed, with examples from Southwest Florida, USA.


almyrantis

Panos Almyrantis
General Manager Daios Cove Luxury Resort & Villas

Mr. Panos Almyrantis has an academic background in post-graduate studies in the United States and several distinctions in sales management, operational services and hotel management in Greece and abroad.  Outstanding results achieved in the hotel key performance indexes in conjunction with innovation capacity, detecting opportunities to cooperate, exchange and enhance activities at Daios Cove Luxury Resort& Villas, awarded him with the distinction of European Hotel Manager for 2014 by the European Association of Hotel Managers.

The role of the General Manager in today’s world

 • How important is it for a good GM to look not just at his/her hotel, but also to work on improving the region the hotel’s located in as a whole
 • How much has the role of the GM changed over recent years and how has the GM adapted to a fast-evolving sector?
 • Key recent changes/developments in the hotel sector that have impacted how GMs operate?
 • How much have new technologies – both back of house and guest facing – impacted the role of the GM?
 • When it comes to the role of the GM, what hasn’t changed and will never change?
 • How important is it to have an excellent team behind you as a GM?
 • Finally, what new tools will GMs need going forward?

avdelas

Antonis Avdelas
Chief Sales and Marketing Officer of Sani Resort & Ikos Resorts

Antonis Avdelas is the Chief Sales & Marketing Officer of SANI RESORT & IKOS RESORTS, a Group of innovative and fast-growing 5* hotel brands, that presently owns and manages eight individually unique hotels in Greece. Prior to becoming Group CSMO, Mr. Avdelas was Director of Sales & Marketing at SANI RESORT for 5 years, leading SANI’s growth and development in the domestic and the international markets. Mr. Avdelas has also held senior executive positions in the hospitality sector, both in Greece and abroad, such as at Dalhousie Castle & Spa, at Athenaeum InterContinental Athens and at Club Hotel Casino Loutraki. Mr. Avdelas studied Finance and Management and holds anM.Sc. (Merit) in International Hotel & Tourism Management from the Oxford Brookes University.


hadjos

Nikos Hadjos
Director of International Hotel Development Europe (Greece & Cyprus)

Nikos Hadjos is Director of International Hotel Development for Marriott International and is based in Athens.  He is heading the development efforts of all Marriott’s brands in Greece and Cyprus. Before joining Marriott in the headquarters for Middle East and Africa in 2013, Nikos worked for hotel investment companies in the Middle East such as Kingdom Hotel Investments and Abraaj Capital, as Vice President of Acquisitions, covering Middle East, Africa and Southwest Asia. Nikos has also held positions within the fields of consultancy with industry experts HVS in New York and operations with Marriott and Intercontinental in New York.  He is a graduate of the University of Guelph, Ontario and holds an MBA in Finance & Investments from City University of New York.  He is also a member of the Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) in the UK.

International Hotel Brands in Greece – Past, Present, Future
An overview of the presence of international hotel brands in Greece, examining the reasons of their weak performance in the past, their gradual positive turnaround in the present, and what the potential could be in the future.


mavrakis

Tilemachos Mavrakis
Chief Executive Officer, Admine Group

Tilemachos Mavrakis (37) was born and raised in Thiva. He now lives in Thessaloniki, married with Fenia father of two mind-blowing daughters. He studied International Relations in the Un. of Macedonia, HRM & Planning in Leeds University Business School and Strategic Management in Zurich. He started off his career in London in the Strategic Planning dpt of Canon EMEA and his second mission was in Amsterdam (Canon European Operations) as a Project Manager in Organizational Design & Planning. His love with marketing and advertising became intense while in Vienna, where he stayed 2.5years, serving Canon Central East Europe as the Marketing Director for Consumer Products for 16 countries. In mid-2007 he co-founded Admine with George and Nick, opening up the first office out of today’s 4 offices of Admine: Thessaloniki (‘08), Nicosia (‘11), Athens (‘12), Porto (‘15). Since 2008, he is the CEO of Admine, today’s biggest independent digital-first agency in Greece and Cyprus, manned with 60+ Adminers and clients in over 10 countries. Tilemachos has been a speaker in numerous conferences and a judge in Greece’s most prestigious awards.

From Big Bricks to Immersive Experiences: Hospitality is drastically changing
Hotels used to be big -sometimes nice- buildings with -sometimes- nice spaces and surroundings. The Millennials, gen Z and now baby boomers, change the tide.  Can hospitality shift from being big to be immersive?


theodorospapakonstantinou

Theodoros Papakonstantinou
Principal | Deloitte Central Mediterranean (Greece) | Strategy & Operations

Theodoros is a Principal in the Strategy & Operations (S&O) Consulting practice of Deloitte Greece. He is the Advisory Services leader of Deloitte’s office in Thessaloniki and also responsible for all S&O services related to the Travel, Hospitality & Leisure (THL) in Greece. He has more than 12 years of management consulting experience and has participated in numerous projects in the areas of M&A advisory, debt and operational restructuring, strategic and business planning, feasibility studies development, business process and organizational redesign for numerous clients in various industries with focus on the THL Greek market.

His experience in the THL sector includes, among others, the following:

 • Project Principal (Hotel Operations team) in the first – and so far only - Special Liquidation case in the Greek tourism market concerning a complex of luxury resorts on Kos island
 • Managed various M&A advisory projects in the Greek tourism sector
 • Advised numerous multimillion funds in the development of their investment strategy for Greece
 • Advised Greek banks on financial and operational restructuring of hotel groups and individual hotel units
 • Conducted several feasibility studies for large investment projects regarding hotel resorts, second / holiday homes, golf courses, ski areas, cruise ports, etc.
 • Led various tourism market analysis projects
 • Led the development of the strategic and operational plan for the Association of Greek Tourism Enterprises (SETE)
 • Advised major Greek athletic clubs on the feasibility of multipurpose sports stadiums and indoor arenas with various profit centers

Theodoros holds a degree in Applied Informatics from the University of Macedonia in Thessaloniki, Greece, a Master in Business Administration (MBA) from Cranfield School of Management, UK, a Postgraduate Diploma in Marketing from the Chartered Institute of Marketing, UK and a Certificate in Team Management from Harvard, USA.

 


gabrielesecol

Gabriele Secol
Senior Manager | Deloitte Central Mediterranean (Italy) | Officine Innovazione

Gabriele Secol started his professional career in Deloitte in 2003. During his years with the Firm, Gabriele has had extensive experience in attending audits and special services of national and multinational companies.

Over the last three years he is leading Officine Innovazione, the Innovation Department of Deloitte Central Mediterranean in Italy.

He has specific responsibility on delivering Idea Management projects and he is skillful in the design, execution and management of Innovation Challenge for Deloitte and for its customers with the aim of develop an innovation culture and eminence, stimulate their innovation process and develop of innovative solutions, internal processes and services/products. He’s also in charge of the incubation of Deloitte innovative solutions to innovate Deloitte services and its clients products and services through vertical application on specific industries, sectors and clients.

He designed and managed all the Deloitte Italy’s Corporate Challenge (Netwok and function dedicated challenges) having as main clients Universities and Public Institutions (S2P, Startcup Lombardia).

Gabriele studied in the Milano Univesity “Università Cattolica del Sacro Cuore" where he received his degree in Economics.

 


Registration

Admission is free.  Online registration is required to reserve your seat as places are limited. Please note that the conference will be conducted in Greek and English; no interpretation will be provided. All participants will receive a certificate of attendance. 

Register Here

tourism conference footer

More

Artificial Intelligence and Humans: A Love Story (?)

Can a human love a machine? Can a machine love a human? Should artificial beings enjoy rights, perhaps even the same rights as humans? Ultimately, are humans different from artificial beings, or could we leave behind our biological form and live on as machines?

Cutting edge issues that are discussed in ACT classrooms were brought into the public sphere, in a serious and yet entertaining way, during the film screening of the Oscar awarded movie “Ex Machina”. The screening and the discussion followed were held at Ypsilon café, on the 29th of November, and were organized by the English and New Media Program, Division of Humanities and Social Sciences at ACT.

Vincent Mueller, Professor of Philosophy at ACT, Yvonne Kosma, Adjunct Professor of Cultural Studies at ACT, and Apostolos Karakasis, Adjunct Professor of Film Editing, Film School, Aristotle University of Thessaloniki, prompted thoughts about the rights and obligations of robots, the reasons why we care about robots (human power in this world, and human self-image) and about the positive or negative contributions AI and robotics will make to society. The role of women as objects (sexual and otherwise) and as not trustworthy vs. men as makers and victims of female cunning was also thematized.

More

Health & Wellness

By

Find below a list of student support services and resources that are available on the ACT campus, as well as important contact information:

ACT MD Georgia Kounti, Pulmonologist

Walk-in Hours at ACT (New Building, lower level):

Mondays 11:30 am - 1:30 pm
Wednesdays 11:30 am - 1:30 pm

For appointments outside of these times email Dr. Kounti: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
For emergencies and medical assistance outside of business hours, refer to the hospital information.

ACT Psychologist, Dr. Maria Psoinos, PhD

Walk-in Hours at ACT (New Building, lower level):

Tuesdays 11 am - 12 pm
Fridays 11 am - 12 pm

For booking appointments outside of these times, email Dr. Psoinos: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

ACT Contacts

ACT 24 Hour Emergency Phone: +30 6936000358
Student Services Coordinator, Natalia Alexiou This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Office Phone: +30 2310398242
Study Abroad Coordinator, Miranda Margariti This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Office Phone: +30 2310398205
Director of International Programs & Student Services, Heather Funk Theodoridi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Office Phone: +30 2310398215

Additional Local Services Recommended by ACT

International insurance is not accepted at local services. Receipts are issued in English for submission to insurance.

ACT Psychiatrist, Dr. Vaggelis Karavelas

Visits by appointment only. Sessions cost approximately 50€.
Ethnikis Aminis Street, #6, Thessaloniki
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Mobile: +30 6944466461

Agios Loukas Private Hospital, Panorama (near ACT)

Panorama, Thessaloniki
Phone: +30 2310380000

Geniki Kliniki Private Hospital, Waterfront of Thessaloniki (near Thessaloniki Music Hall)

Marias Kallas Street, #11, Thessaloniki
Phone: +30 2310895100

General European Emergency Number: 112 (English speaking operators)

More
 

P.O.Box 21021, 55510
Thessaloniki, Greece
Tel. +30 2310 398398